top of page

RAAF STEELT HET LICHT

Nog maar kort geleden bracht Rik Limonard zijn eerste EP uit. Op 26 februari debuteerde hij in Theater de Glasbak in Almere met een muzikale vertelling. De voorstelling, met uiteraard veel muziek, film en korte verhalen, gaat over volwassen worden, het zoeken naar identiteit.

 

Van jongs af aan is hij gesteund door musicalzangeres Pia Douwes. Zij zal een virtuele gastrol vervullen in de show. Daarnaast zullen er nog twee gastoptredens zijn die een andere kant van Limonards creatieve ontwikkeling belichten. Stefano de Smaele speelt mee op toetsen.

 

Over de voorstelling, met als titel ‘Raaf steelt het licht’, zegt hij: ‘Die is aan de ene kant optimistisch en vrolijk, maar zoals het leven zijn schaduwkanten heeft, zo heeft de voorstelling ook duistere kantjes. ’ 

 

Met die opmerking verwijst hij naar een ‘moeilijke’ kant in zichzelf. Om dat te verbeelden maakt hij speels gebruik van een legende waarin een raaf het licht steelt. Het is een oud verhaal uit de cultuur van de native Americans, zoals de Haida. Indianen fascineren hem. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de huidige strijd van de Sioux in Noord-Dakota een belangrijk  element is in deze voorstelling.

bottom of page